maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kasviscouscoussalaatti

Couscoussalaatti

Olen kuolannut Scandie Foodien Marian ihanaa couscoussalaattia jo siitä asti, kun sen näin. Mulla on ollut vakaa aikomus koettaa sitä melkein joka päivä, mutta syystä tai toisesta projekti on viivästynyt. Tänään kun kasasin aineksia pöydälle lounasaikaan (muistelin, että mulla saattais olla aika montaa jo valmiiksi kaapissa) huomasin pettymyksekseni, että munakoisot olivat menneet odotellessaan pilalla! :( Ja oliivipurkkikin oli avattu jo aika päivää sitten, etten niitäkään uskaltanut enää käyttää. Puolustukseksi täytyy sanoa, että tällainen hävikki ei kyllä meillä ole todellakaan tyypillistä, vaan päinvastoin.

Tein kuitenkin täysin Marian innoittamana kasviscouscoussalaatin jääkaappini kasvisvarannoista mukaellen alkuperäistä siitä missä pystyin. Tuli aivan herkullinen lounassalaatti! (Harmi kun en mittaillut kovin tarkkaan, kertokoon kuva esim. couscousin määrän;)


Äidiltä kotoa muuttaessa saatu uunivuoka on oikea aarre ;)


Kasviscouscoussalaatti

n. 2-3 dl couscous, valmista ohjeen mukaan 
iso kourallinen punakaalia
pienempi kourallinen saksanpähkinöitä
noin 10-15 kpl tuoreita herneenpalkoja
1/2 kurkku
1/2 porkkana
reilusti oliiviöljyä (laitoin aika voimakasta)
suolaa myllystä
mustapippuri myllystä
3-4 rkl modenalaista balsamicoa
tuoretta thai-basilikaa ja persiljaa

Kiehauta pieneksi silputtu punakaali ja paloitellut herneenpalot vedessä. Anna kypsyä reilu 5 minuttia. Mausta valmiina ja valutettuna kevyesti suolalla. Keitä couscous valmiiksi ohjeen mukaan ja valuta. Tee kuoritusta porkkanasta porkkanankuorijalla ohuita viipaleita ja pilko ne vielä pieneksi veitsellä. Pilko kurkku pieniksi palasiksi. Sekoita keitetyt ja pehmenneet kaalit ja herneenpalot, couscous, porkkana, kurkkusilppu ja paloitellut pähkinät. Mausta myllystä suolalla ja mustapippurilla, reilusti voimakkaalla oliiviöljyllä ja modenalaisella balsamicolla. Viimeistele salaatti tuoreella persiljalla ja basilikalla. Tarkasta maku erityisesti suolan varalta. Enjoy!

Couscoussalaattiin uppoaa kivasti vaikkapa kasvislokeron jämät

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan värikkäät kuvat! Couscous-salaattia olen minäkin tehnyt,mutta hieman eri tavoin.

Maria kirjoitti...

Näinhän sitä juuri kuuluukin soveltaa ja tehdä salaatti niistä aineksista mitä sattuu kotona olemaan! :-) Tosi hyvännäköinen siitä tulikin ja kiva kuulla, että maistui!

Pipsa kirjoitti...

Oi millainen vuoka! Tulee aivan ne vanhanaikaiset retrotyyliset Jaffa-logot mieleen, ne joita on taas joissain pulloissa ilmeisesti uusiotuotannossa.

Salaatista taasen - mietin tässä taannoin juuri kaupassa mitä punakaalista väkertäisi, mun perus on nimittäin vaan paistaa sitä oliiviöljyssä pannulla, lisätä ehkä nokare tuorejuustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja yrttejä, ja popsia lähestulkoon pannulta käsin ahneisiin suihini. Mutta tämä on varmasti aivan ihana tapa syödä punakaalia :-) En vaan jaksa ikinä ostaa couscousia kaappiin pyörimään kun siellä on niin kauheasti jo muutenkaan sitä pussia ja pakettia, niin josko jotain tällaista voisi tehdä myös kvinoasta, hmm...

Tuo suklaa-mansikkapizza on muuten tosi hauska idea! Jännä että siellä syödään makeita pizzoja... mutta miksipäs ei, kyllähän tuollainen on aika lähellä piirakkaa ja varmasti täytteiden makeus kompensoi hyvin pohjan sokerittomuutta.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Onpas herkun näköinen salaatti. Minä olen tykästynyt couscousiin ihan täysillä ja sitä syödään meillä erilaisissa salaateissa ja padoissa. Täytynee seuraavaksi soveltaa tästä jotain :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: couscousin ympärille sopiikin melkein minkälainen kasvis vain :) tosi kiva tuo couscous, mutta aina unohtuu kaapin taakse.

Maria: kiitos sinulle kivasta reseptistä!

Pipsa:Joo mua huvitti kun aloin näkemään niitä ensi kertaa jossakin. tuli heti uunivuoka mieleen :)
aurinkokuivattua tomaattia punakaalin kanssa? enpä olekaan koittanut?! tuorejuustoa ja pannun kautta suuhun olen kyllä useinkin tehnyt ja hyvää on :)

mulla kans suomi-kotona ehti kertyä noita pussukoita kaappiin niin liikaa mutta nyt on vielä aika kivasti tilaa niin päädyin ostamaan couscousiakin. Ei ole mitään järkeä muuten ostaa jos tietää ettei tule käyttämään kuin kerran :P

Minna Vuo-Cho: Mulla aina unohtuu couscous, mutta tulee sellaisia kausia sitten kun sen muistan. Tosi monikäyttöinen kyllä :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Hyvin sopii tuo vuoka sinne Brasilian meininkeihin ja värikkään salaatin säilytykseen. Saako udella mikä taho on ollut aikoinaan sen valmistaja?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ankerias: Huomasin nyt vanhan kysymyksesi täällä, sori unohdus vastata! Kulhon pohjassa lukee "Pyroflam Electro. Made in the Netherlands." Pohja on linkissä olevan kaltainen: http://www.etsy.com/listing/86548313/vintage-casserole-dish-pyroflam-electro