tiistai 25. joulukuuta 2012

Suomalainen joulu Brasiliassa

Jouluaamuna keitin ihan perinteisen riisipuuron, jota söimme kanelilla, sokerilla / voinapilla. Saaristolaisleipä ja graavilohi meni myös hyvin kaupaksi. Puuroriisiä meillä ei ole saatavilla, mutta piiiitkällä haudutuksella sain sen puuroksi, paremmin kuin testiversiossa. Ja tottakai täysmaitoon tehtynä.

Tässä vaiheessa suuntasimme uimaan ja joulusaunaan sulattelemaan aamupuuroa. Meillä oli asteita todella paljon jouluaattona. Onneksi jouluruuat oli aika pitkälti vain kokoamista ja esillelaittoa vaille valmiita. Rosolli, kinkku kastikkeineen ja kaviaarileivät taisivat viedä jouluaaton ruuanlaitosta eniten aikaa.   

Punajuurien keittoaika oli toooosi pitkä. No, loppujen lopuksi kuorin meille sitten vain yhden tätä jouluaaton ateriaa varten, koska ihmiset odotteli jo malttamattomana ;)

Joulupöydän kunkku oli tänä vuonna erityisen hyvää - mieheni valmisti kinkun alusta loppuun saakka itse. Parempaa ei ole syöty aiemmin. Haudutteli todella pitkään matalassa lämmössä uunissa tätä reilu 4,5-kilon kinkkua. Ja olipas ilo saada seuraa keittiönkin puolelle :)

Graavilohi sinappi-tilli-majoneesikastikkeineen. Imelletty perunalaatikko, jonka tein viikolla pakkaseen, lämmitettiin. Helpotti kummasti aaton puuhastelua.

Päädyin jättämään juustolautaselta jopa juustoja pois, koska arvelin, ettei niitä jouluaattona jakseta maistella. No, eipä niitä tosiaan jaksettukaan. Litsejä sen sijaan söin muutaman jälkiruuaksi. 

Suomesta lähetettyä saaristolaisleipää. Se sopi hyvin mm. sienisalaatille kuin graavilohelle..

Yksi joulupöydän yllättäjistä oli omatekoinen vanhanajan rosolli punajuurikermalla. Pidin tästä erityisen paljon.

Alkuillasta ja pikkasen pitkin päivääkin availimme lahjoja. Kiitos monille meitä muistaneille! Joulupöydän makeiden maistelu jäi myös lähinnä konvehtien tasolle.. Eiköhän niitä ehdi nautiskella tässä.. 

Rauhallisia välipäiviä kaikille!

11 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Ihanan näköinen joulu teillä siellä kaukana!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa tulin sanomaan kuin Campasimpukka :).
Ihanan näköisiä litsejä!
Mukavia välipäiviä teille sinne lämpimään.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Niinpä, ihanan näköistä :-)
Kuulosti hauskalta tuo uimassakäynti, kun täällä käytiin kahlaamassa lumihangessa...

Mukavaa joulunajan jatkoa !

Jael kirjoitti...

Teillähän oli oikein kunnon suomalainen joulu tuolla,paitsi nuo lämpöasteet olivat sitten eri juttu;D
Mukavaa joulun aikaa!

Maria kirjoitti...

Meillakin oli kolmisenkymmenta jouluaattona, joulupaivana sitten ukkosti ja oli viileampaa. Tein kuitenkin joulupuuron ja luumukiisselin aattoaamuksi ja joulupoydassa maisteltiin rosollia ja porkkanaohralaatikkoa muiden ruokien lisaksi. Mukavaa etta saitte sinne ihka-oikean suomalaisen joulun! :-)

Jonna kirjoitti...

Uskomattoman hyvin olet saanut suomalaisen joulun syntymään sinne kauas. Joulussa on jotain sellaista, että juuri silloin kaipaa tuttua ja perinteistä. Niin minullekin kävi aikoinaan ulkomailla, vaikka muuten en suomalaisen ruoan perään haikaillut erityisesti.

Katja kirjoitti...

Herkullinen joulupöytä teillä on ollut.:) Juustot on meilläkin vielä syömättä, kun tulee noita jouluruokia syötyä vatsa niin täyteen, ettei edes illalla jaksa ajatellakaan mitään juustoja syövänsä.;)

Minka kirjoitti...

Kylläpä näyttääkin ihanalta ja herkulliselta! Nam :-)

SatuKoo kirjoitti...

Oih, onpas teillä ollut varsin herkullinen joulu ja todella kauniita kuvia :)

Käys kurkkimassa mun blogiani,
http://neitisaippuakupla.blogspot.fi/

mamãe kirjoitti...

Ihana joulupoyta! Meillakin jai juustot tana vuonna pois kun arvasin, etta ollaan aterian jalkeen ihan ahkyssa :) Niista punajuurista piti sanomani, etta keitan ne aina painekattilassa ja kypsyy aika nopeasti ihan kokonaisinakin.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista ja toivotuksista! olen ollut viime päivinä hieman tauolla keittiöstä, joulunaikaan tulikin oltua enemmän kuin tarpeeksi.

mamae: mulla ei ole painekattilaa vaikka se feijaon vuoksi tulisi kuulemma hommata ja äkkiä... olen vielä pärjännyt ilman mutta meillä tuo taloudenhoitaja kaipaa sitä- pieneen keittiöön vaan ei halua mitään ylimääräistä...