maanantai 31. joulukuuta 2012

Onnellista uutta vuotta 2013!

Uuden vuoden makeaksi tein nopean Banoffee-tyyppisen piiraan

Uusi vuosi on Brasiliassa joulun ja karnevaalien kanssa vuoden suurimpia juhlia. Täällä on tapana juhlia uutta vuotta rantakohteissa iloisissa tunnelmissa tanssien ja raketteja paukutellen. Rannalta haetaan vähän vilvoitusta paahtavaan helteeseen - enkä ihmettele.. pidempään lämmöt ovatkin olleet kolmessa kympissä.

Brasilialaiset ovat kovin taikauskoista kansaa. Näitä erilaisia uskomuksia näkyy arjessakin, mutta esimerkiksi uutena vuotena brassit pukeutuvat uusiin valkeisiin vaatteisiin. Tämän ajatellaan tuovan vaurautta ja rauhaa. 

Uuden vuoden rituaaleihin liittyy paikallisilla menestyksen ja onnen tavoittelu: paikalliset hakeutuvat rannoille, hyppäävät seitsemän aallon yli, lausuvat toiveen uutta vuotta ajatellen ja heittävät kukkia veteen. Niin, ja kiittelevät meren jumalatarta Lemanjaa (paikallisen Umbanda-uskonnon jumala). En oikeasti tiedä, onko kyseessä sellainen juhannustaikatyyppinen juttu, jota kukaan ei oikeasti toteuta, mutta kovasti on lähipiiristä kuulunut suunnitelmia tällaisten taikojen suuntaan.

Itse olen sen verran tyytyväinen tapaus, etten muista juuri uuden vuoden lupauksiakaan aiemmin antaneeni.. pitäisiköhän tänä vuonna? 

Inspiraationa illan makealle tarjottavalle käytin jo aiemmin täällä tekemääni Banoffeeta

Banoffeen lisäksi tämän lapsiperheen uuden vuoden menu sisältää tänä vuonna minas gerais -juustosalaattia (paikallinen erikoisuus) ja itse tehtyä pizzaa, nakkeja, perunamuussia jne jne.. :) 

Pikkusen mua hirvittää jo valmiiksi se taatusti aika järeä melu, jota päästään tämän vuorokauden aikana kokemaan. Täällä kun pienempikin jalkapallo-ottelu räjäyttää koko kaupungin huutamaan, tööttäämään ja räjäyttelemään kaduille. Unta on varmaan turha ainakaan odotella? Tässä raskauden loppupuolella ja taaperon kanssa, päätimme, ettei tänä vuonna suunnata edes ravintolaillalliselle, vaan nautiskellaan vain  näkymistä täällä korkealla kotona hyvin herkutellen. Taidetaanpa ottaa päiväunetkin, että jaksetaan valvoa oikein myöhään koko porukka. 

Miten teilläpäin vietetään tänä vuonna uutta vuotta? 

Uuden vuoden juhlintaa täältä viime vuodelta, lähde: www.leiaja.com

Mukavaa vuodenvaihdetta ja ennen kaikkea onnellista uutta vuotta 2013 
kaikille lukijoilleni! 

12 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta! Muistinkin, etta tuo banoffee on sinun spesiaali ;-) Taalla vuosi vaihtui jo vajaat 7 tuntia sitten rauhallisissa tunnelmissa (nukkuen) eika taalla Sydneyn pohjoisilla rannoilla onneksi ollut tietoakaan siita metelista mika cityssa olisi vallinnut :-) Kiitos kaikista ihanista resepteista ja postauksista kuluneen vuoden aikana ja kaikkea hyvaa sinulle ja perheellesi uudelle vuodelle! xx

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta tätäkin kautta! Meillä on ollut rauhallinen uusi vuosi, puoliyöhön vielä pari tuntia, paukkuu ja rytisee jo tosin melkoisesti. Onneksi ei ole pelkäviä lemmikkejä!

Jael kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta Mausteinen Manteli! Täällä huominen on tavallinen päivä,paitsi että pankit ovat kiinni.Ravintolat viettävät tänään uutta vuotta ,erikoisin uuden vuoden menuineen(jotkut aika hurjan hintaisiakin),ja äsken oli raketteja,mistä koirani hermostui,mutta muuten uusi vuosi täällä ei ole niin näkyvä;uusi vuosi täällä oli syksyllä.Ja jännästi pitkäään uuden vuoden pyhään kuuluvana sovintopäivänä pukeudutaan valkoisiin,joka taas tarkoittaa henkistä puhdistautumista.Naapurimaassanne Venezuelassa taas syötiin viinirypäleitä kellonlyöntien tahdissa ennen vuoden vaihtumista,kuten Espanjassakin;näin ainakin oli Caracasissa.Herkullisen näköinen salaatti!

Nanna kirjoitti...

Uusia vuosia täältäkin ja hyviä loppuodotusaikoja MM! Meillä syötiin juustofondueta ja katseltiin kun naapurit ampu raketteja ja mummolassa valettiin tinat. Iskä on töissä merellä.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Banoffee on ihanaa !

Mekin juhlimme tänä vuonna rauhallisesti ihan vaan omalla perheellä. Mitä nyt käytiin vähän pitämässä meteliä ilotulitteilla koulun kentällä... Ja sekin loppui Totolla ja äidillä lyhyeen, kun paukut pelottivat pientä.

Hyvää uutta vuotta sinne merten taakse !

Petra / Patalintu kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Meillä meinattiin katsella naapureiden raketteja ikkunasta, mutta olivatkin kaikki vaihtaneet ammuntapaikkaa, joten mitään ei nähty. Olipahan rauhallista, mikä oli oikein kiva asia :) Meillä oli kreikkalaisia oliiveja, fetaa, marinoitua paprikaa, täytettyjä herkkusieniä ja viininlehtikääröjä. Remppapäivän jälkeen kaikki valmiina purkista, joten helppoa mutta onneksi maistuvaa.

Veera kirjoitti...

Ihanaista uutta vuotta! Ihana lämpö teillä siellä.

Minka kirjoitti...

Banoffee on kyllä herkkua! Ja siitä on pitkä aika kun olen sellaisen viimeksi tehnyt.. täytyykin korjata asia mitä pikimmiten! :-)

Salaattikin näyttää todella houkuttelevalta, nams :-)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Katja kirjoitti...

Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta!:) Ihania herkkuja teillä on ollut aattona. Taitaa teillä päin olla vieläkin kovemmat juhlinnat kuin täällä, vaikka täälläkin välillä tuntuu pauketta ja räiskettä olevan ihan riittämiin.

mamãe kirjoitti...

Hyvaa alkanutta vuotta! Banoffee on niin herkkua mutta en ole sita koskaan itse tehnyt. Nyt taytyy varmaan kokeilla...

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos toivotuksista jokaiselle !! : )

mamãe kirjoitti...

Tein sita banoffee pie:ta tanaan ja oli tosi herkkua! Linkitin sun reseptin mun blogiini silla jouduin itse vahan muuttelemaan sita :)