torstai 17. tammikuuta 2013

Arkisyömisiä ja Safkaa

Lounastan joskus lapsen päiväunien aikaan.. silloin saan syödä kiireettä ja rauhassa

Hehkutin vasta, miten nyt raskaana on normaali kotiruoka maistunut. Viime aikoina kuitenkaan ei ole oikein mikään ruoka maistunut, ja siksi täällä blogin puolellakin on ollut hieman hiljaista. Teen kuitenkin päivittäin ruokaa tuolle parivuotiaalleni, eli onneksi täällä ei muut joudu ihan vain suklaapatukoilla elämään. Täytyy myöntää, että tänäänkin kun vain tein itsellenikin tuon annoksen valmiiksi, niin tulihan se syötyä - täytyisi varmaan ottaa tavaksi eikä lähtökohtaisesti korvata sitä suklaapatukalla.. 

Tytär on osoittanut viime aikoina erityistä mieltymystä kaloihin, joten olen tehnyt monta kertaa viikossa kalaa: tilapiaa, lohta ja tonnikalaa eri muodoissa: keitossa, fileinä, paneroituina jne. Tämän päiväinen lounas edustaa tällaista parivuotiaamme herkkua: riisiä parsakaalilla ja limenmehulla (mulle ei jäänyt oikein sitä parsaa, koska sekin on tytön lempparia) & lohifile ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.  

Sain muuten joululahjaksi Safkaa-kirjan, joka on jo ihan hiirenkorvilla, koska tuntuu, että tosi monia juttuja tekisi mieli koittaa. Endiivejä mulla onkin jo kaapissa, joten tuon endiivisalaatin saisin tehtyä vaikka heti. Onko teillä muilla tuota kirjaa ja löytyykö lemppareita, muitakin kuin avokadopasta? 


Lohifile riisi-kasvispedillä

9 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

On kyllä hyvä juttu, että lapsi/lapset pitävät kalasta, meilläkin ovat aina pitäneet kaikesta nenän eteen laitetuista kaloista:) Onko siellä muuten edelleen tosi lämpimät säät?

Maria kirjoitti...

Ihana kuulla sinusta! :-) Multa ei tuota Safkaa kirjaa loydy, enka oikein kasittanyt miten siita avokadopastasta nyt niin kauhea muoti-ilmio tuli, ei tuo kuitenkaan mikaan uusi resepti ollut. Koeta parjata siella helteissa, tannekin on lupailtu taas 40 astetta... huh.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Campasimpukka: voi mulla on just ihan voittajafiilis, kun tytölle on tullut ikää enemmän niin ei tarvitse aina miettiä lapsen mukaan ruokalajeja, vaan hän oikeasti syö jo ihan älyttömän monipuolisesti. kalojen ohella olen tosi iloinen että kauhea arsenaali kasviksia menee :) Täällä on kesä ja pääosin tosi kuuma, yli 30 (sisällä ja ulkona).. mutta NYT on viimeinen viikko ollut aivan ihana, kylmä (n.22) ja sateinen.... aaahhh. :)

Maria: No sanos muuta, ihan täysin en tajua sitä hehkutusta, se on muualla kuin suomessa ollut kyllä ihan käytössä oleva resepti ;) Mutta hyvä jos joku tuossa hötäkässä tajusi avokaadonkin olemassaolon niin mikäs siinä :P Olet varmaan jo tehvehtynyt? Voi koita jaksaa noita helteitä, en voi edes kuvitella millasta siellä on. Meillä ei pitäis noin koviin lämpöihin noista mutta tällä raskausmahalla tuntuu yli 30 asteet aikamoiselta ;)

Jael kirjoitti...

Kiva että olet täällä taas.Ja miten hyvä kun tyttäresi tykkä kalasta;poikaani yritin vuosikausia maanitella syömään kalaa mutta ei ...tarhan paha kalakokemus vaikutti siihen,että ei suostunut edes maistamaan,ennenkuin pari vuotta sitten vein hänet sushille ja hän totesi,että se oli hyvää.Mutta edelleenkin kelpaa vaan se sushi....

Heidi kirjoitti...

Näyttää jotenkin tosi herkulliselle tuo sinun annos ja enpä ole koskaan tehnyt riisiä parsakaalilla ja limetillä, se mahtaa olla todella hyvä lisuke!

Minulla ei ole (vielä) Safkaa, joten en osaa sanoa muita suosikkeja kuin se avokadopasta ;)

Nanna kirjoitti...

Meillä kala on lasten herkkua kans, jopa Urhon. paistettuna, uunissa, keitossa, savustettuna....

Ne wasabivoi-leivät lohella on ihania!

SatuKoo kirjoitti...

Kuulostaa hyvänkuuloiselta kirjalta ja tää kuvasi. Tällaisia kuvia ei pitäisi katsoa nälkäisenä. Tiedänpähän ainakin mitä ostan kaupasta ;)
http://neitisaippuakupla.blogspot.fi/

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kiva, kun tulit taas takaisin linjoille - mietinkin, jo mihin olet kadonnut :-)

Tuota Safkaa kirjaa olen moneen kertaan kaupassa selaillut, mutta vielä ei ole lähtenyt mukaan... Olen tyytynyt selailemaan jo hyllystä löytyviä keittokirjoja. Niitä onkin siellä jo aikamoinen rivi.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: joo, aina ne ei taida mennä omien suunnitelmien ja toiveiden mukaan nuo lasten ruokailut .. tosi harmi, että joku huono kokemus teki sitten kalan kanssa noin :( meillähän on sellanen haaste edelleen ruuan kanssa, ettei tyttö suostu syömään keitettyjä perunoita tai perunamuusia. Keitoissa peruna menee mukana, mutta viimeisenä. Olen tottunutkin käyttämään perunaa tosi vähän keitoissa, on siellä porkkanan ja papujen seassa aina jonkin verran ;)

Heidi: Tämä riisiin erilaisten kasvisten sekoittaminen on ainakin täälläpäin tapana. Riisiä saa kyllä ihan ilman muitakin mutta melkein yhtä usein näin että seassa on papuja, parsaa, kukkakaalia jne jne. Lasten kannalta ainakin kiva, kun aina tulee nuo kasviksetkin mukana jossakin muodossa ;)

Nanna: no ne wasabi-jutut näyttääkin aivan järkkyihanilta tuossa kirjassa ;) Muutenkin sushi-tyyppinen ruoka on ensimmäisenä listalla kun saan tässä itseni entiselleen ;P

SatuMaria: Kiitos! Noin käy mullakin aina kun haen inspiraatiota muiden blogeissa ;)

Minna: No sehän se.. mulla on kans paljon keittokirjoja, ja otin ihan tännekin parhaimmat. Nyt on kertynyt vielä paikallisia päälle ja kaikkia pitäis kokeilla ;) Hiljaa hyvä tulee......