Hunajaista bataatti-perunalisäkettä kalkkunafileelle |
Hunajainen bataatti-perunalisäke (1:lle)
kourallinen bataattilohkoja
1 peruna lohkoina
mietoa oliiviöljyä (Filos)
juoksevaa hunajaa
loraus kermaa
(kuivattua) timjamia
suolaa
mustapippuria
Pyörittele juurekset öljyssä ja timjamissa |
Käytin yhden hengen uunivuokaa :) Lohko juurekset. Pyörittele lohkot oliiviöljyssä, mausta myllystä suolalla ja pippurilla ja reilusti kuivatulla timjamilla. Lorauta päälle juoksevaa hunajaa ja loraus kermaa. Paista uunissa n. 40 minuuttia 200 asteessa/ kypsäksi.
Söin lisäkkeen Provence-marinoidun kalkkunanfileen kanssa.
Söin lisäkkeen Provence-marinoidun kalkkunanfileen kanssa.
Lisää kermaa, hunajaa, suolaa, pippuria |
5 kommenttia:
Tosi kiva lisuke, kuivattu timjami on mulle kans sellainen yrtti jota tulee kaytettya tosi paljon!
Ja mikä ihana kippo sulla taas on!
Maria: tosiaan, mullakin on kokoajan timjami käytössä, tuoreena ja kuivattuna :) sopii hyvin vaikka ja mihin.
Nanna ja satunnainen vierailija (porokeiton kommenteissa): tuo kippo on äidin mulle ostama,.. eli en tiedä mistä ostettu mutta kiva se on, saa uuniin ja kaikki :)
Ilmoittaudun uudeksi lukijaksi, mielistyin kuviin ja siihen, että löysin suolataikinakuoren kalalle. Olen sitä metsästänyt kuukausia nähtyäni sellaisen Valentine Warnerin tv-sarjassa viime kesänä, mutten muistanut taikina mittasuhteita. Tänään tähän blogiin aaltouduin jostain toisesta ruokablogista:)
Uusano: Tervetuloa!! Mullahan kävi kans niin että ihastuin suolataikina-kalaan tv-ohjelman kautta.. siitä kerroin muistaakseni myös kirjoituksessa. Ja se kala on kyllä oikein erityisen hyvää siellä haudutettuna. Jatkaa vähän taikinaa isommaksi jos on oikein iso kala :)
Lähetä kommentti