Ostin kokonaisen savustetun kirjolohen sunnuntailounaalle ja sille tein kaskinauriista ja porkkanoista muusin. Maistamatta etukäteen kalaa, en tiennyt kuinka ihanan mehukas se oli ja siksi lämmittelin oikeastaan pikkaisen turhaankin ruualle vielä kastikkeen, tomaattisen sellaisen (onneksi purkista). Eli meillä syötiin siis savulohta nauris-porkkanamuusin ja luumutomaattisen kastikkeen kanssa.
1 kaskinauris
3 porkkanaa
suolaa
voi-nokare
loraus ruokakermaa
loraus hunajaa
ripaus pippuria
Nauris- ja porkkanatikut keitettynä, lisää sitten muut aineet. Valmiskastike, La Famiglian luumutomaattikastike. |
Kuori ja lohko nauris ja porkkanat suht pieniksi lohkoiksi suolalla maustettuun kiehuvaan keitinveteen. Kun kasvikset on kypsyneet pehmeiksi, kaada keitinvesi pois, lisää muut ainekset (kermaa vähän tuntuman mukaan) ja survo käsisurvaimella lohkoista muusi. Muusin ei tarvitse olla ihan sileää vauvanruokaa ;) Maista suolantarve vielä lopussa. En tehnyt mitenkään erityisen kermaista tai runsasvoista "perunamuusia" vaan enemmänkin annoin kasvisten maistua ja laitoin ihan pikkasen mm. kermaa.
La Famiglian tomaattikastike oli ihanan makea ja rakenne kovin silkkinen, eli varmasti käytetään tulevaisuudessakin.
Naurismuusin kanssa käy hyvin savulohi |
Nauris-porkkanamuusi ja savulohta |
8 kommenttia:
meilläkin oli juureksia eilen, lohkoja uunissa.
Herkullisen näköinen ja ihanan värinen muusi :)
Ihanan herkullisen näköinen annos,sekä muusi että kala:-)
Oih, mitä herkkua oletkaan valmistanut.
Kiitos kaikille kommenteista :)
Niin kauniin punainen lohi! Herkkua :-)
Nauris-porkkanamuusi kuulostaa hyvältä.
Nauristahan on suomessa syöty aikoinaan ihan perunan roolissa, ja saisi syödä enemmän kyllä nykyäänkin. Niin hyvää se on :)
Lähetä kommentti