torstai 6. tammikuuta 2011

Paneroidut seitileikkeet ja valkokastiketta

Seiti-panerointilinja ;)

En ole juuri paneroinut, koska minussa elää aina silloin tällöin pieni karppi, joka koittaa vältellä sellaista turhuutta. No, nyt kumminkin hurahdin paneroimaan omia kalapuikkoja. Niistä ei tullut yhtä kauniita kuin kaupan versioista, mutta mies sanoi niitä paljon paremmiksi kuin kaupan kalapuikot. Kyllä ne minullekin maistui. Mutta voi että kuinka tykkään aina valkokastikkeesta ;) Kastiketta olen tehnyt ennenkin ja se versio luettavissa täällä.

Paneroidut seitileikkeet ja valkokastiketta 
(3-4:lle)

Ota 400 g seitiä/ 4 seiti-palasta huoneenlämpöön/mikroon sulamaan

Keitä 4-5 perunaa
Keitä kovaksi 3 kananmunaa

Valkokastike:
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaista maitoa
(tai 2,5dl kevytmaitoa, 1,5dl kermaa, 1dl vettä)
suolaa
reilu ripaus muskottipähkinää
reilu ripaus valkopippuria

Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot sinne. Lämmittele hetki. Lisää sitten pikkuhiljaa maitoa vispilällä sekoittaen ja anna kiehua hetkisen miedommalla lämmöllä, mutta sekoittele ja seuraa ettei pala pohjaan. Mausta valkopippurilla, suolalla, muskottipähkinällä - saa maistua muullekin kuin maidolle. 

Mausta kastiketta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
Sekoita perunat ja kananmuna kastikkeen joukkoon
(koska äitikin aina tekee näin).

Sekoita keitetyt puolitetut perunat sekä puolitetut kananmunat valkokastikkeen joukkoon.

Paneroitu seiti/ "omat kalapuikot"

Seitileikkeiden panerointi (4 kpl):

Seiti 1. pisteellä

Laita 3 eri lautaselle panerointitarpeet: yhdelle vehnäjauhoa, yhdelle raaka kananmuna ja viimeiselle korppujauhoja & n. 1/2+ tl suolaa & ripaus valkopippuria. Pyöräytä seitipalaset kukin ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista voinokareessa pannulla pinnat rapeiksi ja kullanruskeiksi, sisältä tietenkin kypsäksi (n. 10 minuuttia). Rouhi pintaan vielä pikkasen suolaa mikäli tarvetta.


Seitileike, valkokastike perunoilla
ja kananmunalla

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Enpäs ole ikinä keksinyt sekoittaaperunoita valkokastikkeen joukkoon. Kiva vaihtelu, ainakin näin talviperunoista!

tiina { fanni ja kaneli } kirjoitti...

Voih, valkokastike on kyllä klassikko. Tulee aina mummola mieleen - keitettyjä perunoita, uunilohta ja valkokastiketta. Taisin saada inspiksen kokeilla tällä reseptillä! Ihanaa viikonloppua!