torstai 24. toukokuuta 2012

Kikherne-jauhelihapihvit


Käytä mausteita reippaasti


Kikherneitä on upoteltu jauhelihapihveihin mm. Siskot kokkaa -blogissa ja ihan samanlaisia pyöritelty myös Iskä kokkaa -blogissa. Lipstikalla en näitä omiani maustanut, vaan sellaisilla mausteilla joita kaapistani nyt löysin. Mutta oikein mukavaa vaihtelua sain kuitenkin näistä tavallisille jauhelihapihveille. Näitä linkkejä silmäillen tein seuraavanlaisia pihvejä:

Valmiit kikherne-jauhelihapihvit uunista

Hävikistä herkuksi - kampanjan innoittamana upotin pihveihin aiemmista herkutteluista jääneen hummuksen lopun. Ajattelin, ettei pienehkö määrä kuitenkaan riitä maustamaan pihvejä oikein papuisiksi, ja siksi mukana on myös kokonainen tölkki kikherneitä. Hummuksen voi aivan hyvin jättää myös pois.

Jauhelihapihveihin uppoaa helposti hummus

Kikherne-jauhelihapihvit

500 g naudan paistijauhelihaa
1 tölkki kikherneitä (käyttövalmiita)
2 rkl hummusta
2 rkl Philadelphia-tuorejuustoa
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä
3 tl oreganoa 
ripaus tai isompi chiliä rouheena (morttelin kautta)
1 tl kanelia
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen

Voita paistinpannuun ja muotoile massasta reiluja pihvejä

Paistopinta ja sitten uunivuokaan. Paistoin pihvit parissa erässä,
vaikka paistinpannuni iso onkin.

Kaada kikherneet astiaan ja muussaa niiden rakennetta rikki lusikalla. Voit jättää hieman suutuntumaa, jos näin haluat. Sekoita mukaan jauheliha, raastettu valkosipuli sekä kaikki muut ainesosat. Laita paistinpannulle voita ja muotoile pannulle reilunkokoisia pihvejä. Paista pihveistä nopeasti pinta ruskeaksi ja laita uunivuokaan uuniin 180 asteeseen n. 30 minuutiksi.


Söimme pihvit pastan ja salaatin kanssa lounaaksi 

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Vaikka en lihaa syökään,niin nuo näyttävät tosi herkullisilta.Kikherneitä olen käyttänyt paljon kasvispihveissä.
Olisi muuten kiva nähdä postaus vaikka supermarketista siellä tai ehkä kattavampi postaus sinulle uusista elintarvikkeista,jos mahdollista.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: no sellainen postaus voisi olla joskus tulossa todellakin. Tällä hetkellä supermarketissa käyminen on hyvin työlästä, koska siellä todellakin on paljon eroja suomen vastaavaan. En ole löytänyt läheskään kaikille tuotteille korvaavia. Erityisesti suren rahkan ja juustojen perään! Muutenkin valikoimat on tottakai erilaiset.. Myös sellainen on ollut tässä työnalla että koetan selvittää itselleni mitkä tuotteet haetaan ihan muualta kuin supermarketista.. eli leivät, leivonnaiset, mausteet... tietyille asioille on omat kauppansa. huoh..ehkä se tästä! ps. ja tämä veden roudaus..voi hyvänen aika sentään ..

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Mainio resepti! Miksi en ole tätä itse tajunnut? Usein tulee syötyä hummusta ja lihapullia, tässähän ne yhdistyy... Menee kokeiluun!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Jokihaka: No hyväähän se on niinkin että dippailee lihapullia hummukseen, mutta vaihtelu virkistää ;) Jos vaikka koittais sit eri kastiketta jos hummus on jo sisällä :)