maanantai 28. toukokuuta 2012

Yrttinen parsa-perunapaistos & salvia-sitruunakalaa

Parsa-perunapaistos yrteillä vaalealle kalalle. Kastikkeeksi kalalle riitti voisula :)

Takana melkein kokonaan valvottu yö. Lapsi on kovassa kuumeessa ja mies Suomessa työmatkalla, joten päivän menu täytyy suunnitella ihan kaapissa olevista aineista. Löysin Ruokalan sivuilta sellaisen parsaohjeen, johon löysin aika pitkältä aineksia kotoa. Tässä linkin pohjalta kotona mukaillen syntynyt lounas.

Yrttinen parsa-perunapaistos (2:lle)

2 isoa perunaa 
5 vihreää parsaa
1 valkosipuli
2 isoa tuoretta lehteä salviaa
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
nokare voita
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Lähtötilanne :)
Kuori perunat ja leikkaa parsasta tarvittaessa puista juurta pari senttiä pois. Pilko perunat palasiksi ja parsat noin 3 cm:n palasiin. Lisää parsat ja perunat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä 5-10 min tai kunnes kypsiä. Laita paistinpannulle voita ja oliiviöljyä ja pilkottu valkosipuli. Kaada keitetyt perunat ja parsat pannulle, mausta suolalla, pippurilla. Paahda kasviksia hetken, jotta ne saavat väriä ja lisää sitten hienonnetut yrtit joukkoon. Tarkasta suola. Lisäsin vielä tarjoiluastiaan lorauksen oliiviöljyä. Valmista sitten kalafileet. 

Parvekkeelta poimittua, taisin lopulta laittaa vähän enempi
Parsa-perunapaistos kalalle


Salvialla ja sitruunalla maustettua kalaa (2:lle)

Kalafileet oli niin isoja, että otin toisesta vain reilu puolet ja se riitti vallan mainiosti

2 Tilapia/Saint Peter -kalafilettä (valkoinen kala kuten siika/kuha käy hyvin)
1 sitruunan mehu
useampi tuore salvianlehti
voita
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Laita suolalla ja pippurilla maustetut kalafileet kuumalle paistinpannulle voinokareen ja öljyn kanssa. Purista joukkoon sitruunanmehu sekä revityt salvianlehdet.  Paahda kalan pinta molemmin puolin valmiiksi. Tarjoilin kalan itselleni voisulan kanssa.

4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Voi reissumiehen vaimoa! Mutta upean simppelin aterian sinä nyhjäsit tyhjästä. Toivottavasti, teillä on jo parannuttu!

Jael kirjoitti...

Toivottavasti pikkuinen voi jo paremmin! Herkullinen ateria;etenkin tuo kala:)

Satu kirjoitti...

Ihania ohjeita sinulla täällä! Tuli ihan hirveä nälkä, varsinkin kun en voi ripulin takia syödä mitään. :-) No joo, liikaa tietoa; anteeksi!

Miten sieltä muuten saa "suomalaisia" ruoka-aineksia? Lohta ainakin näyttää löytyvän! Onko tullut mitään suomalaisia ruokajuttuja ikävä? Minä olen iävöinyt jo monta viikkoa kunnon makkaraa. ;-)

Pikaista parantumista tyttärelle!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Nanna: ei kyllä vielä, valitettavasti vasta la-iltana käynnistyi tuo kuumetauti + järjetön yskä/nuha niin vielä kärvistellään! Viime yö oli parempi, sain sentään hetkittäin nukuttuakin. Tyttö huutelee kovasti äitiä ja koittaa kädellä olenko vieressä....

Yaelian: Kiitos, ja kiitti tosiaan edelliseenkin kalavinkistä..

Hippu: Ai sullakin on sellanen :( Mulla just parani.. kokoajanhan täällä on joku päällä ellei kaikilla niin jollakin meistä ;) En oo siksi kauheesti tehnytkään mitään kun olin 1,5 viikkoa mahataudissa ja tosiaan kuumeitakin tytöllä jne. Kyllä täältä kaikenlaista saa jos haluaa maksaa enemmän (hyvät hillot, lohi jne).. mutta en ole vielä löytänyt rahkaa tai muuta vastaavaa, ja juustotkin on huonoja. Löysin kumminkin President-merkin, josta saa pulittaa kunnon hintaa, mutta ainakin pystyy syömään. Suomessa pidin president-juustoja tylsinä kun oli valinnanvaraa mutta täällä se on tyydyttävä. Leivinpaperia kaipaan kans.. siinä nyt nopeimmat..varmaan ilmaantuu kaikenlaista kun alan oikeen kokkaamaan.