tiistai 29. toukokuuta 2012

Paahtopaistileivät

Yksinkertaiset paahtopaistileivät 

Naapurin leipomo, jonka yhteydessä toimii myös ravintola ja kai jonkinlainen pieni lihakauppakin, oli tänään leikannut paahtopaistia ohuiksi siivuiksi myyntiin. Liha oli minusta juuri sopivasti punertavaa, niin päätinkin tehdä itselleni tänään illallisen paahtopaistileivistä. Ostin leipomosta vielä tuoreen leivänkin tuohon alle. Kategorioin tämän naposteluun, mutta tämän kokoisilla leivillä lähtee kyllä nälkäkin. Taas, yksinkertaisesta hyvä tulee :)

Minusta ei kannatakaan lähteä liikaa kikkailemaan jos liha on hyvää niin se pääsee oikeuksiinsa paremmin.

Paahtopaistileivät

3-4 oikein ohutta paahtopaistisiivua/ leipä
vaaleaa leipää
majoneesia (parhaiten muuten käy piparjuurella maustettu)
tuoretta timjamia
voita leivälle
sirottele oliiviöljyä pinnalle
ripaus suolaa myllystä
mustapippuria myllystä 

Piparjuuri toimii vielä paremmin, mutta tänään tyydyin
tavalliseen majoneesiin

Voitele leipäpalasille vähän voita. Asettele paahtopaistisiivut rullana vierekkäin. Purista majoneesia muutamaan paikkaan leivälle ja koristele timjamilla. Sirottele pinnalle vielä hyvää oliiviöljyä, rouhaise myös mustapipuria ja ihan ripaus vain suolaa pintaan.

Jälkkäriksi tuli napattua taas kakkua.. kyllä nämä osaa nämä leivontahommat täällä Brasiliassa

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tuo piparjuuri tosiaan sopii paistin kanssa. Meillä oli sitä carpacciota ja sille kaipasin pikkuisen piparjuusta, mutta olinkin ilmeisesti uneksinut jostain piparjuuritahnaputkilosta, ei sellaista löytynyt kaapeista:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Joskus mäkin koitin etsiä sellasta pötköä kaupasta mutta "jouduin" tekee itse kun en löytänyt ;)

Heidi kirjoitti...

Herkullisen näköiset leivät ja leivokset! Ja nyt vasta huomasin, että asut Brasiliassa :) Olen käynyt kerran ja haluaisin päästä uudelleen! Missä päin asutte? Taidan lukea heti kaikki Brasilia-aiheiset postaukset :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Heidi: Kiitti :) Niinkö? aijaa, varmaan täältä on monenlaisia kokemuksia..kiva jos matkasi tänne onnistui ;) Asutaan Sao Paulossa täällä kaupungin vilskeessä ihan. Brasilialaista ruokaa ei vielä löydy blogista kun olemme asuneet pitkään nyt hotellissa tai täällä kotona mutta ilman oikeastaan mitään tavaroita.. kun tavarat on vasta kontissa tulossa suomesta. enköhän ehdi alkaa sitä ruokaakin laittamaan kohtapuoliin kun saan välineitä :) Tervetuloa katselemaan sitten :)

Heidi kirjoitti...

Huomasinkin, että ootte varmaan aika vasta muuttaneet. Tsemppiä ulkomailla asumiseen, tiedän miten haastavaa se voi olla välillä. Ja Sao Paulo on varmasti ihan eri maailma kun täällä tai Brasilian lomakohteissa. Olin silloin Recifen suunnalla pari viikkoa. Odotan innolla paikallisia reseptejä, vaikka omalla lomallani hieman kyllästyin paikalliseen ruokaan, joka tahtoi melkein aina käsittää lihaa/kanaa/kalaa + riisiä + papuja. Mut kaikki rannalla ja pienissä katukeittiöissä myytävä ruoka oli taasen tosi hyvää!

Maria kirjoitti...

Kiva lukea kuulumisia! Kuulostaa silta, etta olette hyvin kotiutuneet sinne ja uutta ihmeteltavaa riittaa :-) Ihanaa talven jatkoa!

Maria