lauantai 25. lokakuuta 2008

Viini- & ruokamessuilla



Messukeskuksen ruokamessuilla Aki Wahlman kokkasi Champin ständillä filotaikinarullia herkkusienitäytteellä näin:

1 rasia herkkusieniä, n. 200g
50g chorizho-makkaraa tai vaikkapa pekonia
8 arkkia filotaikinaa (Aki painotti, ettei saa jäädä pöydälle odottelemaan, koska taikina menee kovaksi nopeasti ilmassa, eli pitää sulkea kelmun sisään odottelemaan käyttöä..)
100g vuohenjuustoa
ripaus chiliä rouheena
2 rkl ruohosipulia
1 rkl korppujauhoa
1 kananmuna
voita

Hauduttele osiin leikatut herkkusienet makkarapalasten kanssa pannulla n. 10 min. Lisää joukkoon ruohosipuli, korppujauho, mausteet ja vuohenjuusto. Anna jäähtyä. Voitele filotaikinan sisäpuoli kevyesti voilla. Levitä filotaikinalevyihin jäähtynyttä sieniseosta ja kääri taikina täytteineen tiukaksi rullaksi. Aki laittoin yhden filolevyn kaksinkerroin voilla liimaten, että pysyisi paremmin koossa. Voitele rullan pinta kananmunalla. Kypsennä rullia pannulla voissa kunnes pinta on kauniin ruskea joka puolelta. Hyvää oli!

Kastike filorullille:
Jäävuorisalaatti, persilja, 1/2 sitruunan mehu, 2 dl majoneesia, 1 dl smetanaa, suolaa ja pippuria seuvasekoittimella sekaisin.




Maistelin myös Hans Välimäen kokkauksia, luomulammasta kasvispedillä. Puhuttiin miehen kanssa, että käsittelee kyllä siihen malliin lihaa, että näyttää melkein taiteelta. Hyvää oli tämäkin ruoka.




Lopuksi päädyin ostamaan joitakin kirjoja, mm. pidempään haaveilemani HS:n Ruokatorstain, joka sattui olemaan kunnon alennuksessa messujen aikaan Kirjamessujen puolella :)

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

tuonne meidänkin piti mennä, mutta poitsu tuli kipeäksi. tylsä juttu, kaikelleen!

hienoja tuliaisia näyttää tulleen sekä messuilta että yläpostauksessa reissaajilta. mainio astia ja kauniit lusikat!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hyppysellinen; heips! no suurin anti messuilta lienee juuri nuo kirjalöydöt, eli eipä hätiä jos jäi ruokamessut väliin :) Onhan se tietenkin hauskaa kun saa katsella kaikenlaisia erikoisia ja hienoja kahvikoneita ja muita erikoisuuksia joskus. Myös sushikoulu siellä olisi ollut 10 eurolla, mutta itse en osallistunut.. katselin vain ;)