lauantai 10. tammikuuta 2009

Papulevite Kestileivän kaverina


Kiitos taas Bella Vanillan, meillä maisteltiin tänään rapsakkakuorisen Kestileivän kanssa hirmuisen hyvää papulevitettä. Kopioin tähän reseptin, mutta tässä omassani oliiviöljy on korvattu seesamiöljyllä, jota paljon käytetään siis esim. hummuksen valmistamisessa. Pikahummustahan tämä taitaa ollakin. Lievittää vähän tätä kovaa kaukokaipuuta Lähi-itään tai edes jonnekin ulkomaille.
Papulevite
1 tölkki valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua korianteria
1/4 tl chiliä/cayennepippuria
merisuolaa ja mustapippuria
2 tl seesamiöljyä
Valuta pavuista neste ja huuhtele ne kevyesti. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Lorauta tarjoiluastiaan koristeeksi vielä hieman öljyä. Papulevitettä voit käyttää leivällä tai vaikkapa kasvisten dippaamiseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuvat (taas :)) Tuo seesamiöljy on varmasti tosi hyvää tuossa tahnassa. Mä tykkään myös kestileivästä tällaisten levitteiden kanssa.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Rossana: No kiitos vaan reseptistä sinulle - tykättiin tosi paljon tuosta. ja voiko enää simppelimpää olla, aina sitä yksi papupurkki löytyy kaapista :)