perjantai 12. lokakuuta 2012

Aamukahvia moneen makuun & sneak peek -mahdollisuus

Kapselit on värikoodattu kahvilaatujen mukaan


Hetki sitten, Suomen lomalla ostin vihdoin jo pidemmän aikaa pohdiskelemani kahvikoneen. En ole puolessa vuodessa saanut hankittua Brasiliaan tavallista kahvinkeitintä. Projektia on oikeastaan hidastanut monenlaiset asiat; en ole löytänyt mieluista kahvinkeitintä sopuhintaan, olen pärjännyt ihan hyvin pikakahvilla ja kahvila-espressoilla, koska juon kahvia suhteellisen vähän jne jne. No kumminkin, kahvinkeitin on ollut mielessä silti paljon.


Nespresson Espressokapselikone ihanassa kermanvalkeassa värissä

Suomen loma sinetöi ostopäätöksen, kun pääsin taas laihemman suodatinkahvin äärelle useiksi viikoiksi. Minulle sopii paremmin tällainen kahvikone, josta saan pienen ja vahvan kahvin helposti - yksin kun kahvia tässä taloudessa juon. Lisäksi, kun vieraita käy suht tiheään, on tosi mukava kun on kahvilaatuja, mistä valita. Ja siis suomalaisen makuun sopivaa suodatinkahvia ei joka tapauksessa täällä ole saatavilla. Voitteko kuvitella, mulla on sellanen kapseliesite, jossa kahvilaatuja arvioidaan ihan kuin viinejä. Kahvikin voi siis olla "strukturoitu ja voimakas", "kompleksinen ja tasapainoinen", "makea ja silkinpehmeä" tai esim. "kukkainen ja virkistävä" :) 


Aamupressolla parvekkeella

Tämän suloisen laitteen mukana sain testattavaksi 16 erilaista kahvikapselia. Sen jälkeen olen rekisteröitynyt Nespresso Clubin jäseneksi, jolloin saan tilattua kapseleita netistä kotiovelle. Tosiaan, meillä Brasiliassa posti tulee aina tänne kotiin, eikä paketteja noudeta mistään - se on kyllä kätevää! Olen kyllä asioinut Nespresson putiikissa tuossa läheisessä kauppakeskuksessakin.. Putiikin sijainnista, palveluhenkilökunnasta ja sisustuksesta voisin päätellä, että taitaa olla ylellisyystuote täälläpäin maailmaa :) Hinnat ovat aika kovat verrattuna Suomen vastaaviin, mutta palvelu on sitten aika luksusta ;) 

Kapseliarki on käynnistynyt mukavasti - kaksivuotias on oppinut keittämään äidille aamukahvit, itse asiassa taitaa sännätä koneelle jo ilman eri pyyntöä aamuisin haistelemaan tuoreen espresson tuoksua. 

ps. Sain Stockmannilta Nespresso-koneen ostaessani kaupan päälle neljä espressolasia aluslautasineen - älä tee ostopäätöstä ainakaan näiden kaupanpäällisten perusteella, itse nimittäin luovuin niistä kyllä heti, koska kaapeista löytyi mieluisampiakin kupposia näihin aamukahvihetkiin. Nyt joku Iittala vois vaikka mennä kimppaan Nespresson kanssa tässä asiassa ja tehdä oikeasti kauniit kupit sinne kauniin koneen kaveriksi.

Hurahdin putiikissa Limited Edition -kapseleihinkin...

Kone on hyvin helppokäyttöinen, nappeja on nimittäin vain kahdelle koolle :) 

Inspiraatiota etsimässä

Kuten olen jo tainnut mainita, blogini on mukana Indiedays-sivuston Inspiration-konseptissa ruokablogien kategoriassa. (Sinänsä minun blogissani ei muutu osoite eikä muukaan) Tässä vähän maistiaisia vielä kehitteillä olevasta beta-versiosta, miten blogini tulee siellä sivuilla näkymään: ensin "oma sivuni" ja sitten millaisessa kuvavirrassa omia juttujani näkyy muiden joukossa. Jos sinua kiinnostaa tutustua jo etukäteen piakkoin avattavaan sivustoon, klikkaa tänne ja käy jättämässä sähköpostiosoitteesi, ja saat tunnukset sähköpostiisi alkuviikosta (jaossa rajoitettu määrä). Sivustoa tosiaan kehitetään edelleen, mutta nyt on mahdollista nähdä se jo etukäteen, jos oikein kiinnostuit! Heti kun sivusto virallisesti avataan, sinne pääsee toki ilman salasanoja jokainen. Miltä sivusto näyttää näiden muutaman kuvan perusteella teistä? Minusta itsestäni aivan mahtava tapa selailla vaikka itselleni vieraiden blogien reseptejä, ihan kuvien pohjalta ja voi sitten klikata katsomaan tarkemmin jos tarpeeksi kiinnostaa :) Mausteinen Manteli -blogin sisältöä Inspiration-betassa, pieni pätkä yläreunaa

Ruoka-aiheista kuvavirtaa Indiedays Inspiration -betassa

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onnea uuden kahvikoneen johdosta.Täälläpäin kaikenlaiset kapselikahvikoneet ovat parin viimeisen vuoden ajan olleet tosi paljon esillä,ja tuntuu,että vähän joka toisella on jo sellainen keittiössään.Omaan keittiööni ei kyllä sellainen enään mahtuisi,ja jos hankkisin kahvikoneen,niin ehkä mieluummin sellaisen,jossa ei kapseleita vaan itse ostettua kahvia.

Maria kirjoitti...

Nayttaa hienolta tuo uusi kahvinkeitin! Itse kylla juon kahvia (joskus paljonkin) paivittain, mutta keitan suomalaisittain suodatinkahvin 'plungerilla'. Nyt olen laittanut Chemexin tilaukseen, toivottavasti se on maineensa arvoinen!

Tusla kirjoitti...

On kyllä nätti kone! :)
Ja espressokuppikin kaunis, mulla on saman sarjan teekupit. Noikin olisi kivat.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: se on nimenomaan tehtävä valintoja :) Mulla puuttuu jos jonkinlaista konetta ihan siitä syystä, ettei ole hyvin tiloja tai vastaavasti käyttäisin harvemmin.. mutta mieli tekisi monenlaista lisäystä keittiöön ;)

Maria: Aivan uusi tuttavuus mulle - piti ihan googlettaa millainen kapistus on kyseessä. Kerrohan kokemuksia kun saat sen käyttöön!

Tusla: Kiitos.. pidän tosi paljon Paratiisista. Lienee ihan tavallinen kahvikupin koko mutta nykyään pienehkä suomalaiselle suodatinkahville, joka join tosi isoista mukeista aina. Sopii tällaiselle pienemmille määrille :)