sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ensimmäinen vihersmoothieni

Vihreä smoothie käy mainiosti hyvin sulavaksi lounaaksi, silloin voi
lisätä pähkinöitä, siemeniä ja vaikkapa hyvää öljyä


Ensimmäinen vihersmoothiekokeiluni on nyt takanapäin. Laitoin itselleni tavoitteeksi, etten joutuisi käyttämään maitotuotteita, hedelmiä enkä marjoja peittämässä vihreitä makuja. Sen verran jouduin juomaa testatessani antamaan itselleni armoa, että loppumetreillä puristin vielä 1/2 sitruunan mehun ja pilkoin porkkanan mukaan. 

Kokeiluni ei jää viimeiseksi kerraksi, vaikka tällä kertaa motivaattorina olikin runsaudenpula jääkaappini kasvislokeroissa. Niin skeptisiä meillä ollaan, etten saanut innostettua muita perheenjäseniä smoothielle kanssani - itse kyllä join sitten juomani hyvällä ruokahalulla :)


Vihreä smoothie juureksilla, eli raakakeitto (1:lle)

n. 2-3 dl (?) vettä
2 retiisiä
useita kevätsipulinoksia
reilusti luomusalaatinlehtiä

1/2 sitruunan mehu
hieman kaurahiutaleita
1 porkkana palasina

thaibasilikaa omalta parvekkeelta
minttua omalta parvekkeelta


Iso nippu retiisejä odotteli kaapissa käyttöä. Eilen niitä pääsi jo salaattiin.

Pilko vihreän smoothien ainekset blenderiin, lisää vettä jo alkuun joukkoon, mutta voit katsoa koostumusta myös loppupuolella tarkemmin, joten älä lisää heti liikaa.

Mitä tummempi juoma, sen parempi vihersmoothie, sanotaan. Oman smoothieni väri muuttui siinä vaiheessa, kun lisäsin joukkoon porkkanan. Se teki ensimmäisestä kokeilusta hieman iisimmän ja maistui selkeästi juomassa.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onnea ekan vihersmoohtien johdosta:) Itse tykkään sellaisista,joissa on vähän hedelmää mukana.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Oi nää maastosmoothiet on vähän pelottavia :D Pitäisi itsekin kokeilla. Kerran tein sellaisen, missä oli hedelmiä ja avocado, se teki juomasta tosi oudon väristä ja rakenteesta pehmeää, eikä ihan hyvällä tavalla.

Heidi kirjoitti...

Minäkin kammoksun ehkä vähän näitä viherjuomia Campasimpukan tavoin :D Siis pitäisi oikeasti kokeilla, en tiedä miks mulla on hirveitä ennakkoluuloja salaattijuomista kun en ole koskaan edes maistanut!

Maria kirjoitti...

Hienoa! Aloitit kokeilut aika kovanluokan smoothiella, joten onnittelut rohkeudesta :-D
Itse pyorayttelen vihersmoothien tai -mehun lahes joka paiva, varsinkin kesalla! Jos et saa lastasi (tai miestasi) niita kokeilemaan niin kokeile heittaa tavallisen marjasmoothien sekaan kourallinen pinaattia. Vari ei muutu (varsinkaan jos kaytat mustikoita) ja pinaatti ei maistu mukana ollenkaan mutta lapsi (tai mies ;-)) saa ylimaaraisen annoksen kasviksia :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hei, kertokaas mulle vähän siitä pinaatinkäytöstä: pitääkö se siis ryöpätä ennen käyttöä ja mitä haitallista tai myrkkyä siinä on raakana... en ole mitenkään hysteerinen noin normaalisti mutta näin raskaana :D

Jael kirjoitti...

En ole koskaan ryöpännyt,vaan laittanut ihan babypinaatti sekaan.Mutta se määrähän on aika pieni per smoothie joten ei siitä kai mitään haittaa ole.

Paula kirjoitti...

Aika hevillä smoothiella olet näköjään aloittanut ;D Tai oikeastaanhan tuo on raakakeitto kun ei ole hedelmäinen. Sellaiset makeat versiot menevät kaikille ihan vikkelään, myös miehille ja lapsille. Banaani ja päärynä on hyviä makeuttajia. Edellä oleva mustikkavinkki oli hyvä, sillä saa vihreän värin piilotettua, jos se ennakkoluuloja aiheuttaa.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitokset kommenteista teille kaikille :)

Joo, siis lähtökohtana ei ollut tällä kertaa saada koko perhettä juomaan, vaan koittaa voiko vihreä smoothie toimia..hehh :) Mulla oli kyllä ihanan pilkullisia banaanejakin vieressä tuossa mutta ajattelin nyt testata koska perussmoothie on niin tuttu :) Niitä tekee toinenkin puolisko innokkaasti :) :) vai siis raakakeittoa.. että silleesti. No, taidan tehdä tänäänkin raakakeittoa :) mustikoita en ole nähnyt muuten myynnissä missään. Starbucksista saa mustikkamuffareita, siinä kaikki :)