torstai 18. lokakuuta 2012

Kasviscouscous avokadolla

Kasviscoucous


Tein joku aika sitten tällaista couscoussalaattia. Couscousin ympärille saakin rakennettua helposti vaikka joka kerran erilaisen kasvislounaan. Tällä kertaa päätin käyttää ruokaisaa avokadoa, joka on ollut niin kovasti nyt tapetilla blogeissa. En lähtenyt keittelemään pastaa avokadolle, koska edellä mainittu resepti sisältää niin hienoja juustoja (Brasilian mittapuulla).


Brasilialainen avokadolajike "abacate manteiga" - nyt otin oikein pienen yksilön, joka on edelleen
moninkertainen Suomessa saatavilla oleviin avokadoihin. Väri on myös vaaleanvihreä,
vaikka avokado on täysin kypsä käytettäväksi.

Kasviscouscous avokadolla (3:lle) 

n. 3 dl couscous, valmista ohjeen mukaan
1 avokado (minulla paikallinen abacate manteiga, josta käytin vain pienen osan)
kourallinen tuoretta baby-rukolaa
2 oksaa kevätsipulia
1/3 osa punaista paprikaa
4 lehteä luomukiinankaalta (acelga)
n. 7 cm:n palanen kurkkua
reilusti oliiviöljyä (laitoin aika voimakasta)
suolaa myllystä
mustapippuri myllystä
n. 3 rkl modenalaista balsamicoa (vähempikin riittää, jos et halua näin tummaa ja voimakkaan makuista)
koristeluun: kurpitsansiemeniä, baby-rukolaa

Pilko kaikki kasvikset (paitsi avokado ja baby-rukola) ihan pieneksi, laita paistinpannulle oliiviöljyä ja paista kasvissilppua sen aikaa miedohkolla lämmöllä kun teet couscousin valmiiksi. Yhdistä sitten valmis, valutettu couscous, rukolasilppu ja kasvikset. Mausta myllystä suolalla ja mustapippurilla, reilusti voimakkaalla oliiviöljyllä ja modenalaisella balsamicolla. 

Leikkaa sitten jokaiselle sopiva määrä avokadoa couscoussalaatin päälle esim. vasta annoslautasille. (omassa annoksessani avokado kyllä on muun couscousin seassa kuutioina) Koristele siemenillä ja rukolalla.

Koristele kasvislounas yrteillä ja siemenillä

Avokadosta yleensä, ja tästä tietystä lajikkeesta, netistä löytyi lisätietoa brasilian portugalilla, jota olen kääntänyt tähän useista paikoista: there are over 500 types of avocado worldwide. Avocado is one of the most popular fruits that the Americas has offered the world. Mainly consumed as food, contrary to popular belief, its nutritional content has a beneficial effect on human health, serving as a welcome ingredient in a diet to help eliminate dangerous cholesterol and reduce the risk of developing atherosclerosis. Among the best known in Brazil are the avocado butter (abacate manteiga), pear-shaped, with soft pulp and without fiber. This fruit is rich in fats, sugars and vitamins. It is an excellent food for people malnourished and weak because it facilitates the digestive process, eliminates pain and eliminates constipation.

Kiinankaali, paprika, sipuli ja kurkku pannulla paistumassa

Iso paistinpannu käy hyvin kuskusin maustamiseen ja sekoitteluunkin kasvisten paistelun jälkeen

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Meilläpäin on juuri alkanut avokaadojen aika.,täällähän kasvatetaan paljon avokaadoja myös vientiin ja on kehitetty uusia lajikkeita.Yhdellä tuttavalla on puutarhassaan avokaadopuu ja olen kade;DEilen muuten tein version siitä kuuluisasta avokaadopastasta (no pakkohan sitä oli kokeilla)mutta käytin sobanuudeleita ja juustona oli vaan parmesaania kun en ollut käynyt torin juustokaupassa,,,Couscousiin varmaan sopii tuo ihanasti;itse olen tehnyt hieman samantapaista,mutta quinoalla. Nami!

Jonna kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla sitten, kun Suomessa saa taas kaupasta avokadoa :-) Kiinankaali on kyllä ihan aliarvostettu. Se kasari/ysäri kiinankaali-ananassalaatti pilasi sen maineen ihan kokonaan.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: no olikos se hittipasta sitten niin mahtavaa, mua ainakin kiinnostais sitä maistaa ;D Paljonko sellanen avokadopuu tekee hedelmiä, tiedätkö yhtään? Tuleeko kaikki hedelmät yhtä aikaa .. siinä saa miettiä käyttöä :D

Jonna: No kiinankaalilla on huono maine joo :) Mä ostan sitä aika useinkin kun se kestää hyvin hidasta käyttöä jääkaapissa ja tykätään lapsen kanssa rouskutella sitä ihan paljaaltaan usein päivässä.. ne on niin uskomattomia ne vanhat yhdistelmät kouluruokalasta, se ikuinen kiinankaali-ananas, porkkana/lanttu-rusina, kiinankaali-kurpitsa, jota inhosin eniten...

Jael kirjoitti...

Minusta se oli ihan hyvää,mutta ehkä se puuttuva pecorino olisi tehnyt siitä vielä parempaa....Enpä olekaan selvillä siitä,tekeekö se puu hedelmää yhtä aikaa:kai se niin tekee,sillä kesällä on vaikeaa täällä löytää avokaadoja,jota nyt taas on joka puolella.Mutta puu on luomupuu,ja ne avokaadot ihania!