torstai 25. lokakuuta 2012

Avokado-mangomousse - helteiden kylmä välipala


Mousse avokadosta ja mangosta

Edellinen vastaava kokeiluni täällä oli tosi hyvää. Nyt päätin koettaa paikalliseen tyyliin pelkästään kondensoidun maidon ja hedelmän yhdistelmää. Mitenköhän näiden eroa nyt kuvailisi? Edellinen oli ehkä hieman juhlavampi ja kermaisempi jälkiruoka, tämä taas välipalamainen. Terveellisyydestä en mene jälkimmäisessäkään takuuseen, vaikkei tässä kermaa, suklaata eikä banaania olekaan.  Kondensoitu maito kun on aikas makeaa. 

Mango tekee moussesta keltaisen - sen voi koristella kummalla hedelmällä haluaa, mutta mango taitaa säilyä kauniimman värisenä jääkaapissa 

Avokado-mangomousse (4:lle pikkukuppeihin)

2 tavallista avokadoa (reilu 1/2 pieni bras. abacate manteiga)
300 g mangoa
1/2 tölkki kondensoitua maitoa
n. 1/2+ tl vaniljasokeria (tai tarkasta makusi mukaan)
koristeluun: mangosilppua, mintun lehtiä, vaniljasokeria
*meilläpäin laitettaisiin vielä loraus limen mehua, mutta sitä ei löytynyt nyt kaapista)

Surauta blenderillä kaikki ainekset sekaisin pehmeäksi massaksi. Jaa annoskuppeihin, koristele mangosilpulla, sokerilla ja vaikkapa mintunlehdillä. Laita tunniksi jääkaappiin tai hetkeksi pakkaseen. Tarjoile viileänä jälkiruokana tai välipalana pikkukupeista. 

Tällä kertaa en jaksanut pilkkoa, vaan ostin kiireessä valmiita palasia mangoa
Mulla on yleensä apukokki aina mukana, nytkin maisteltiin yhdessä kondensoitua maitoa..
Käytin tarjoiluun pieniä Mariskooleja, joita olen raahannut Brasiliaan asti aika monta :) Nykytietämyksellä kuppi on aika kookas näin makeille jutuille ja pienempikin olisi ehkä riittänyt. 

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Taallakin on mango sesonki alkanut ja olen herkutellut niilla aivan paivittain! Tuohon kondesoituun maitoon en oikein ole tottunut (taalla se on etenkin aasialaisten keskuudessa tosi suosittu), on sen verran makea minun makuun. Jugurtti ja mango kylla kelpaa, mutta yleensa syopottelen tuoreet mangot ihan sellaisenaan :-) Kivaa viikonloppua! x

Jael kirjoitti...

Tuo on varmaankin taivaallisen hyvää,etenkin kun tuossa on kondensoitua maitoa mukana.Sitä käytetään kai aika paljon teilläpäin,ihan kuin siinä naapurissakin,missä asuin ennen.Se on kyllä tosi hyvää,vaikkakin hurjan makeaa...Huh,aika valtava tuo avokado!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: Mango sellaisenaan menee ihan karkista ;) On kyllä herkkua. Halusin nyt vaan testata taas kondensoidulla, kun on täällä valtavan suosittua.

Yael: Suomessa ollessa taisin ehkä kerran käyttää, Banoffee-kakkuun ;) Täällä siihen törmää kokoajan ja markeiteissa on pitkät hyllyt tätä tuotetta. Meilläkin on nyt kuiva-ainekaapissa näitä pahan päivän varalle.. niistä ja hedelmästä on helppo pyöräyttää pikatarjottavaa yllätysvieraille ;)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

On muuten hauska huomata, että jälkiruokien annoskoko on monen mielessä nykyisin paljon pienempi kuin ennen. Sen sopivan annoksen ei tosiaan tarvitse olla mikään iso vati, vaan muutama lusikallinen riittää. Siitä muuten tietää, että lapsetkin ovat kasvaneet jo melkein aikuisiksi, kun heillekin talouden pienimmät annoskupit riittävät:) (tai sitten teen nykyään pahoja jälkkäreitä... no niin se ei voi olla :D )

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Campasimpukka: No tuo on kyllä totta..harvemmin sitä tarvitsee mitään ihan kauheita määriä syödä. Juustokakunkin suostun ottamaan nykyään puoliksi miehen kanssa kahvilassa joskus, ja se on erikoista se.. :)

Petra / Patalintu kirjoitti...

Sä postaat niin tiuhaan että en ehdi millään kommentteineni mukaan. Mutta ihana siis kun postaat, täällä on koko ajan kaikkea mielenkiintoista! Vielä en kokeillut sitä edellistä moussea, muisti ei vaan toimi niinkuin ennen. Tämäkin kuulostaa ihanalta, mutta ehkä niitä kypsiä banaaneja on helpompi saada täältä kuin mangoa :)

Hannele kirjoitti...

Avokadon ja mangon yhdistelmä on aivan varmasti mitä loistavin. Uu, tätä on kokeiltava pian (vaikka helteitä ei olekaan näkyvissä, loskaa kylläkin).