keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Pestoinen papu-pastalisuke & pihvi

Pihvi & papu-pastalisuke


Sain pitkällä iltapäivää kuulla, että mies ei ole palaamassa töistä ihan hetkeen. Olin paistamassa illalliseksi pihvejä ja päätin kumminkin pysyä suunnitelmassa.. Lisäkkeessä menin kuitenkin helpomman kautta koska olin itsekseni niin tein eilisestä pesto-pastasta pienin muutoksin pannulla paahtaen lisäkkeen pihville.  

Lihana käytin nyt alcatraa, jota pidetään picanhan kanssa parhaimpana ruhonosana Brasiliassa (ks. lainattu kuva ruhosta, nro 14: alcatra). Pahoittelut, etten todellakaan tunne sanastoa suomeksi. En ihmettele alcatran suosiota, koska se on erittäin mureaa ja varmasti parhaimmillaan yksinkertaisesti grillistä tai pannulta pihvinä. Ostin pihvejä kolme, kaikki 100 g:n painoisina ja maksoin niistä 4,60 EUR yhteensä. Hinnan vuoksi laadukasta naudanlihaa voi Brasiliassa käyttää huoletta arkiruuissa enemmänkin. Papu-pasta toimi myös oikein kivasti pihvin ja kastiketilkan kanssa. 

Jos haluat alla olevan sijasta vaikkapa täytellä pihvit eli kääriä niistä rullia, voi hakea inspiraatiota vaikkapa seuraavasta seikkaperäisestä videostaReceita - Bombom de alcatra com mussarela eli alcatra-pihvejä mozzarellatäytteellä. (kannattaa ottaa puolet isommat fileet)Brasilialainen lihakartta


Paista täysin huoneenlämpöiset, suolalla ja mustapippurilla rouhitut pihvit voissa ja oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla, noin 2,5 min per puoli tai vastaavasti kypsyyteen, josta tykkäät. Itse syön mediumina, mutta nyt raskaana ollessani en ainakaan medium miinuksen puolella.

Pestoinen papu-pastalisuke

täysjyväpastaa
pestoa
loraus kermaa
härkäpapuja pakkasesta
suolaa
mustapippuria
pieni loraus soijakastiketta
koristeeksi tuoretta thai-basilikaa

Ohje on epämääräinen, koska tein sen eilisen pesto-pastani ympärille. Keitä pasta valmiiksi ja valuta. Paista pakastehärkäpavut paistinpannulla suolan kanssa valmiiksi. Yhdistä edelliset. Lisää sitten joukkoon pestoa, kermaa sekä muut mausteet. Paahda pannulla. Koristele tuoreella thai-basilikalla. 


Hävikistä herkuksi -lisukkeeni :) Koristele paahtunut pastalisuke thai-basilikallaKastike

Kun pihvit ovat valmiit, ota ne sivuun hetkeksi ja valmista kastike paistosta vapautuneista nesteistä, voista ja öljystä. Kaada paistinpannulle loraus kermaa ja pieni määrä soijakastiketta. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa. Kaada  kastike pihvien päälle lautasille.


Naudanlihapihvejä papu-pastalisukkeen kanssa

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Uskoisitko etta ajattelin juuri yhtena paivana etta koskakohan teille olisi toinen lapsi tuloillaan? ;-) Onneksi olkoon, hienoja uutisia!!

Liinu kirjoitti...

Hyvältä näyttää toi lisuke! Välillä saa kyllä kaikkia herkkuja aikaiseksi eilisen jämistä :)
Niin, ja onnea odotukseen <3

Jael kirjoitti...

Kiva lisuke! Ja paljon onnea odotukseen:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: Kiitos kiitos :) Toinen on tulollaan tosiaan ja saapuu vasta ensi vuoden puolella :D En malttaisi odottaa.. Se on varmaan ollut jollakin muullakin mielessä kun esikoisella tuli tuo kaksi tuossa täyteen ;)

Liinu: Voi kuinka niitä jämiä oikein kehitelläänkin... kotiäiti keksii kaikenlaista ;) Mutta olen kyllä huomannut että hävikki on pienentynyt kun kiinnittää huomiota enempi. Kiitokset toivotuksesta!

Yael: Kiitos sinullekin onnitteluista!