lauantai 20. lokakuuta 2012

Tehtävää keittiön puolella (To do -haaste)

Feijoadaa kotona kaikin lisukkein

Sain Hiidenuhman keittiöstä juuri haasteen, jossa pitää kirjoittaa kahdeksan ruokaan liittyvää asiaa, joita on suunnitellut tekevänsä. Kiitos siis Hiidenuhman keittiöön tästä haasteesta! Mulla on itse asiassa takataskussa toinenkin haaste, jonka voin piakkoin tehdä nyt kun vanha tietokone on taas tuossa lähettyvillä valokuva-arkistoineen jne. sillä jotenkin tuntui, että haasteeseenkin on saatava kuvitusta. 

Haasteen ohjeet ovat simppelit:
1. Kiitä haasteen antajaa
2. Jaa haaste eteenpäin, vaikka 4:lle
3. Ilmoita näille haasteesta
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do -listasi

Vasta haasteen saatuani aloin miettimään tulevia tekemisiäni, koska en todellakaan ole niin organisoitunut, että pitäisin kirjaa tämäntyyppisistä asioista, vaikka monenlaista aionkin aina tulevaisuudessa tehdä. Tässäpä siis listani: 

To do -listani

1. Suunnitella ja harjoitella suomalaisen joulupöydän valmistaminen Brasiliassa, ettei mene ihan plörinäksi viime tingassa paikallisilla raaka-aineilla. Hyviä fuusiokeittiön ideoita otetaan myös vastaan ;) 

Joulupöydästä joulukirkkoon?

2. En ole itse ostanut tai käyttänyt tietääkseni koskaan maapähkinävoita missään ja siksi haaveilen maapähkinävoipintaisen kakun teosta :) Esimerkiksi tällä ohjeella. Voiko tuota vastustaa kukaan? 

Jauhot odottamassa maapähkinävoikakkua..

3. Haluaisin tehdä Catupirystä jotakin hyvää, mutta tämä on enemmänkin mieheni haaste minulle. Catupiry on paikallinen herkku, sellainen tuorejuusto, josta jo kirjoittelin pizza-postauksen yhteydessä. Emme ole faneja, mutta meistä voi tulla??? Tarkoituksena siis opetella pitämään Catupirystä.

Oi näitä suloisia sävyjä täältäpäin..

4. "Torta de Limão" tai "Mousse de Limão" eli paikallisia lime-marenkikakkuja tai -mousseja pitäisi itsekin opetella tekemään, ne on niin herkullisia.


Avokado on Brasiliassa niitä perusmakuja makeissa juomissa ja jälkiruuissa

5. Quinoan (kvinoa) käyttö ruuanlaitossa. Kovin vierasta on.


Taidatte tietää mitä tässä tehdään? 

6. Täällähän ei pääse kotikulmilta eteenpäin, ettei törmäisi kaikenlaisiin täytettyihin palleroihin. Niitä pitäisi koittaa kotikeittiössäkin. Erityisen herkkua on juustoinen pão de queijo, jota haluisin koittaa tehdä.

Seuraavalla kerralla omatekoisia pão de queijoja?

7. Paikallisten eksoottisempien hedelmien hyödyntäminen keittiössä.

Vastakohtien kaupunki

8. Feijoadan teko ilman apuvoimia :) Ihan alusta loppuun. Ei kun siankorvaostoksille.. 


Haaste neljälle ruokabloggajille

Lopuksi heitän haasteen eteenpäin seuraaville ihanille ruokablogeille: Makuja kotoa, Terveen Hyvää, Scandi Foodie ja Pikku Leijona ja Puoli Valtakuntaa. Haaste on kiertänyt jo jonkin aikaa, joten olette saattaneet saada sen jo aikaisemminkin tai jos ei muuten vain innosta, se on ok! :)


Feijoada pikkasen kuohui yli :)

9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hyviä suunnitelmia! Maapähkinävoikakku näyttää ihanalta,varmaankin hyvää! Rakastan maapähkinävoita;tänään just söin maapähkinävoikastikkeessa paistettua tofua,nami.
Ja mielenkiintoinen tuo Catupiry -juusto;eroaako se paljonkin tavallisesta levitettävästä kermajuustosta kuten Philadelphiasta?
Oletan,että teilläpäin ovat valkoiset ,puolikypsät juustot paljon parempia kuin keltaiset juustot,ainakin näin oli Venezuelassa.Limetorttu /mousse on takuulla ihanaa,lime antaa niin ihanaa makua!Tuo on varmaan aika samanlainen kuin amerikkalainen lemon meringue pie.
Ja onnea quinoan kanssa,toinen lempparini,ja esim. blogissani on aika monta quinoa-ohjetta.Hih,just näin jonkin ohjeen kevyemmästä pão de queijosta täkäläisessä ruokasivustossa,mutta missäköhän se olikaan.... Teillä on siellä takuulla ihanat hedelmät;varmaankin samanlaisia kuin Venezuelassa,esim.sapote?

Heidi kirjoitti...

Voi, kiitos haasteesta! Otan niitä aina mielellään vastaan ja tätä en ole vielä (tietääkseni) saanut mistään :) Sulla tuo kyllä omaa haastetta (ja mahdollisuuksia!) tuo uusi ruokakulttuuri jonka keskellä elätte. Kiva nähdä mitä kaikkea kokkailet paikallisista jutuista :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Lyhyesti sanottuna catupiry eroaa kyllä philadelhiasta joka on ihan ykkösherkkujani ja catupirya en pysty oikein syömään :) Ehkä yksi syy on siinä, että täällä käyttävät aina jotenkin LIIKAA. Siis kaikki ruoka pursuilee sitä ja peittää alleen kaiken. Perusjuustoissa on kans ongelmia, aina on vähän arpapeliä. Makunystyrät on jo tottuneet niihin keltaisiinkin mutta eihän ne mitää hyviä siis ole :D quinoaohjeita tulen kyllä sun blogiin tutkimaan, sen olin jo päättänyt etukäteen.. mulla ei oo mitään kokemusta mutta naapurin amerikkalainen rouva jätti quinoa-rasiansa mulle kun lähti lomalle, niin pakkohan se on käyttää, jos vaikka tykästyisi ;) Sapote on mulle vieraannäköinen! Täytyy perehtyä.

Heidi: Kivaa jos osallistut - jään odottelemaan sun listaa, niitä on aina mielenkiintoista lueskella :)
Joo erityisesti jouluun saattaa tuoda haastetta tämä täällä asuminen. Mulla on vähän fiksaantuneet ajatukset mitä siellä joulupöydässä ainakin pitää olla :)

Jonna kirjoitti...

Toivottavasti saamme paljon raportteja to do -listan edistämisestä täällä blogista. Mielellään oppisin itsekin pari listalla ollutta juttua kuten vaikkapa nuo limeen liittyvät. Jään siis langoille keikkumaan ;-)

Hiidenuhma kirjoitti...

Mahtavia kuvia sinulla. On se vaan mielenkiintoista nähdä maailmaa lähes toiselta puolelta palloa :)

Olit kyllä nopea tämän listan suhteen. Vau! Innolla odottelen kaikkia herkkuja, joita tulet laittamaan.

Maria kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Pitaapa alkaa miettimaan mita kaikkea sita on to do-listalla roikkunutkaan (vuosikaudet)! ;-) Tuon suomalaisen joulun olen toteuttanut kylla taalla ollessani ja ihan hyvin se on onnistunut. Laatikkoruokien tekeminen kesahelteilla on ehka haastavampaa kuin raaka-aineiden loytaminen!

Nanna kirjoitti...

Tuo Feijoada kuva on niin hyvä ja herkullinen... Pitäsi joskus tehdä sitä veljelle joka oli Brasseissa vaihtarina...mutta siis tarviiko siihen siankorvia? Laita sitten tulemaan joku suomalaisillekin tuunattu resepti kun oot masteroinut homman.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: mulla on erikoinen haaste tosiaan tuossa uunissa näillä helteillä kun toiselta sivulta on tiiviste irti niin on meinaan kuumaa hommaa tuo uunin käyttö kun koko keittiö toimii uunina...

Nanna: Joo, siis siihen käytetään sorkkia ja korvia ja vaikka mitä muutakin.. mutta ehkä hämärin on tuo kuivamaustepuoli, kun kodinhoitajalla on jotakin ihmeellisiä pieniä feijoada-maustepakkauksia, niin kuinka ne nyt sitten kääntäisi suomalaiseen maustekaappiin sopivaksi ;) Koitan koostaa jotain aiheesta heti kun saan virtaa palata aiheen ympärille :)

Pipsa kirjoitti...

Ihania kuvia tässä, pääsee pienelle matkalle siihen maailmaan näiden kuvien kautta :-) Ja kiitos haasteesta, pitää paneutua siihen kunhan tässä joudetaan!